02 Лис 2018
2978

Сюжет ПЦ «Ексклюзив» 02.11.2018

ЗРОБІТЬ СВІЙ ПОБУТ ЕНЕРГОЕФЕКТИВНИМ!

У АТ «Хмельницькобленерго» розповіли, як можна заощадити на споживанні електроенергії.

Що робити, аби оселя стала більш енергоефективною? Як встановити багатотарифний лічильник та як взагалі навчитися економити на споживанні електроенергії? Питання, погодьтеся, дуже актуальні, зважаючи на діючі тарифи. Тож у АТ «Хмельницькобленерго» охоче розповіли, як можна заощаджувати на енергоносіях.

Здавалося б, способи заощадження – досить прості та навіть примітивні. Втім, їх варто знати та не забувати кожному побутовому споживачеві. У першу чергу, енергетики краю рекомендують не вмикати світло без потреби та вимикати його у тих кімнатах, де нікого немає. Ще один дієвий метод економії – заміна звичайних лампочок на сучасні та енергозберігаючі LED-лампи. Світлодіодні світильники, кажуть у АТ «Хмельницькобленерго», економлять не лише електроенергію, але й гроші у гаманцях побутових споживачів.

При виборі побутової техніки АТ «Хмельницькобленерго» рекомендує своїм споживачам звертати увагу на клас енергозбереження. Найбільш ефективними, підкреслюють енергетики, є техніка класу «А» та класу «А+».

Без сучасних гаджетів життя людей взагалі важко уявити. Хоча більшість пристроїв і економлять електроенергію, проте, кажуть у АТ «Хмельницькобленерго», ними також потрібно правильно користуватися.

Важливу роль у заощадженні електроенергії відіграють лічильники, які її обліковують. Якщо раніше, зазначають у АТ «Хмельницькобленерго», у широкому вжитку були лічильники індукційного типу, то сьогодні вони – неефективні.

Ці лічильники, порівняно з лічильниками індукційного типу, мають ряд переваг. Перш за все, як запевняють у АТ «Хмельницькобленерго», вони – насправді енергоощадні, а тому ефективні.

Ще один спосіб економити електроенергію – встановлення багатотарифного лічильника та перехід на зонний облік. Такий метод, кажуть у АТ «Хмельницькобленерго», – корисний для тих споживачів, які хочуть заощаджувати за рахунок споживання електроенергії у нічні години.

Економити гроші у своєму гаманці побутові споживачі можуть і з початком опалювального періоду. Так, якщо житлові будинки вони обладнали електроопалюваними установками, то мають змогу отримати спеціальний тариф на енергоопалення.

При цьому методи економії електричної енергії не варто плутати з банальними її крадіжками. Аби останніх не траплялося взагалі, наголошують енергетики краю, вони постійно проводять рейдові перевірки.

Тож споживача, який цупить електричну енергію, обов’язково «ловлять на гарячому». А за крадене він буде вимушений заплатити набагато більше.

Отож енергетики краю закликають побутових споживачів не вдаватися до «чорних» методів економії. Натомість — рекомендують подумати про ефективні, дієві та законні способи заощадження електричної енергії.

Наверх