28 Бер 2016
3032

У ПАТ «Хмельницькобленерго» популяризують цивілізоване поводження з небезпечними відходами

Захист навколишнього середовища — важливий аспект політики ПАТ «Хмельницькобленерго». Тож не випадково нині в Компанії триває черговий етап екологічного проекту «Збір батарейок», покликаний сприяти формуванню відповідального ставлення громадян України до навколишнього середовища. Проект розраховано на персонал, споживачів, відвідувачів Товариства.

В сервісних центрах та пунктах відокремлених підрозділів, офісних приміщеннях апарату управління Товариства встановлені спеціальні пластикові контейнери для збору батарейок. Весь зібраний матеріал підлягає утилізації. Так, упродовж 2014 року загалом по ПАТ «Хмельницькобленерго» було зібрано 36,5 кг, а упродовж 2015-го - 82,5 кг відпрацьованих батарейок та передано для подальшої утилізації. 

Шкідливий вплив батарейок для навколишнього середовища не можна недооцінювати. Адже вони містять важкі метали (цинк, марганець, нікель та ін.), які навіть в незначній кількості є токсичними і небезпечними для довкілля. Так, потрапивши в ґрунт, лише одна батарейка здатна забруднити 400 л води і 20 м2 ґрунту. Шкідливий вплив від двох викинутих старих батарейок прирівнюється до двох ванн, восьми відер і півтора чайника отруєної води.

Прес-служба ПАТ «Хмельницькобленерго»

Наверх