04 Лют 2019
3334

Сюжет ПЦ «Ексклюзив» 04.02.2019

Енергетики проти державних виконавців!

Енергетики проти державних виконавців! Протистояння виникло через арешт рахунків Хмельницьобленерго і відкриття виконавчого провадження. Енергетична кампанія програла судовий спір  приватній кампанії, яка мала виготовити землевпорядну документацію для енергетиків, але, в зв’язку із скасуванням результатів конкурсних торгів, не отримала замовлення. Вартість робіт – вісім з половиною мільйонів гривень. Після серії судів – Феміда вирішила: енергетики мають відшкодувати підприємству ці гроші. Державні виконавці відкрили провадження і наклали арешт на рахунки Обленерго. Начебто усе за процедурою. Утім, енергетики наполягають, вона не зовсім законна.

Арешт наклала Державна виконавча служба. Він – на користь іншого підприємства. Останнє мало виготовити землевпорядні документи. Утім, роботу навіть не починало. В НКРЕКП порахували: гроші – не в тарифі, а, отже, їх виділяти не будуть.  Обленерго вказівку виконало і скасувало результати тендеру.  Фірма-переможець не погодилася із цим і звернулася до суду та Антимонопольного комітету. Останні змусили Обленерго відмінити рішення про скасування конкурсу. Щодо суду, то він тривав близько 2-х років. Зрештою, енергетики програли і тепер змушені виплатити опонентам 8,5 мільйонів.35 арештованих рахунків! Робота «Хмельницькобленерго» паралізована.

От тільки згідно чинного законодавства Хмельницьобленерго – у списку об’єктів приватизації, що є підставою для зупинення виконавчих дій. В ДВС кажуть, про це, звісно, знали, однак, чекали підтвердження  від Кабміну.

Тим часом, енергетики зовсім іншої думки. Кажуть, «Хмельницькобленерго» в урядовому списку на приватизацію ще з 2013 року.

Цікаво, що державні виконавці, зрештою, дійсно зупинили провадження. Однак, як виявилося, це ще нічого не означає. Рахунки і досі в арешті. Енергетики кажуть, наслідки цих дій для структури ледь не катастрофічні.

За справедливістю обленергівці звернулися до Господарського суду. От тільки Феміда не задовольнила позов.  Тож далі буде…

Наверх