22 Вер 2021
1286

До осінньо-зимового періоду готові!

Щороку з настанням осінньо-зимового періоду через елементарне нехтування правилами пожежної безпеки в Україні збільшується кількість пожеж, випадків травмування та загибелі людей на них.  

Задля посилення протипожежного захисту та запобігання шкоді, яка може бути заподіяна внаслідок виникнення пожеж, відповідно до вимог наказів та листів Міненерго України, наказу по  АТ «Хмельницькобленерго» від 15.04.2021 року №206 «Про підготовку Товариства до роботи в осінньо-зимовий період 2021/2022 років», інших законодавчих та нормативно-правових актів з питань пожежної безпеки, на підвідомчих об’єктах Товариства розроблено та запропоновано до виконання комплекс заходів з підвищення рівня пожежної безпеки в осінньо-зимовий період.

На виконання цього комплексу заходів,  перед початком осінньо-зимового періоду  розглянуто питання забезпечення протипожежного захисту у холодну пору року, розроблено та затверджено відповідні заходи, спрямовані на запобігання пожежам, безумовне дотримання вимог законодавчих та нормативних актів з питань пожежної безпеки, підтримання у належному стані систем виявлення та гасіння пожеж, первинних засобів пожежогасіння, засобів індивідуального захисту працівників, проведення підготовки персоналу до дій в умовах надзвичайних ситуацій.

Відбулося засідання комісії з надзвичайних ситуацій  АТ «Хмельницькобленерго», де розглянуто питання «Про підготовку Товариства до дій в екстремальних зимових умовах осінньо-зимового періоду 2021/2022 років», визначені основні завдання та доведені до виконавців. Проведено позапланові інструктажі з працівниками, зайнятими на роботах із підвищеною пожежною небезпекою, обслуговуючим персоналом електроустановок, інженерного та іншого обладнання.

Також фахівцями відділу пожежної безпеки Товариства, членами добровільно-пожежних дружин проведено перевірки стану пожежної безпеки об’єктів, технічного стану системи виявлення й гасіння пожеж, засобів пожежогасіння, приладів опалення  тощо. Під час проведення перевірок основна увага зверталась на своєчасне прибирання виробничих приміщень від горючих матеріалів та промасленого ганчір’я, експлуатацію електрообладнання, недопущення використання саморобних електронагрівальних приладів, утримання у належному стані зовнішніх джерел протипожежного водопостачання, забезпечення належного утримання засобів пожежогасіння в умовах низьких температур, відповідність протипожежним вимогам шляхів евакуації.

Для відпрацювання тактичних прийомів, практичних навичок локалізації й гасіння пожеж в умовах низьких температур організовано та проведено об’єктові та цехові протипожежні тренування.

Як зазначив директор департаменту цивільного захисту, пожежної безпеки та екології АТ «Хмельницькобленерго» Анатолій Манільчук, з настанням осінньо-зимового періоду протипожежний захист об’єктів енергетики стає особливо важливим, тому відпрацювання навичок і постійне вдосконалення знань може дозволити оперативно реагувати на виникнення надзвичайних ситуацій і запобігати їхнім негативним наслідкам, максимально ефективно підготуватися до роботи в реальних умовах.

Департамент цивільного захисту, пожежної безпеки та екології АТ «Хмельницькобленерго»

Наверх