15 Чер 2018
6793

Зміни у регулюванні відносин між енергопостачальником та споживачами

Зважаючи на прийняття Закону України «Про ринок електричної енергії», що вступив в силу (окрім деяких положень) 11 червня 2017 року, буде відбуватись цілий ряд змін у взаємовідносинах споживачів та енергопостачальних компаній, у існуючих процесах та відповідних регламентах, у договірних та нормативних документах різних рівнів. Ці зміни планомірні та обмірковані, без їх реалізації не можливо забезпечити функціонування повноцінного ринку електроенергії.

Отже, 11 червня 2018 року набрали чинності «Правила роздрібного ринку електричної енергії», затверджені постановою НКРЕКП № 312 від 14 березня 2018 року «Про затвердження Правил роздрібного ринку електричної енергії».

Ці правила визначають такі головні аспекти функціонування роздрібного ринку електроенергії, як:

  • умови постачання електричної енергії;
  • система договірних відносин між учасниками ринку;
  • права та обов'язки учасників ринку;
  • процедура заміни споживачем постачальника електричної енергії;
  • умови та порядок припинення та відновлення постачання електричної енергії споживачу;
  • процедура розгляду скарг споживачів;
  • особливості постачання електричної енергії постачальником універсальної послуги, постачальником «останньої надії».

Важливим є те, що постанова Національної комісії з питань регулювання електроенергетики України № 28 від 31 липня 1996 року «Про затвердження Правил користування електричною енергією» (із змінами) втратила свою чинність. Окрім того, до Кабінету Міністрів України направлено проект постанови, відповідно до якої втратить чинність постанова № 1357 від 26 липня 1999 року «Про затвердження Правил користування електричною енергією для населення» (ПКЕЕН).

Враховуючи зазначене, інформуємо Вас, що наразі відносини між учасниками роздрібного ринку електричної енергії та споживачами регулюються Правилами роздрібного ринку електричної енергії.

Прес-служба

Наверх