17 Лют 2016
6451

Живописна «Франкіана» у Сервісному центрі триває…

мф01В експозиційній частині Сервісного центру ПАТ «Хмельницькобленерго» відкрилася виставка робіт молодого хмельницького художника Святослава Франка. Таким чином він прийняв своєрідну виставкову естафету від свого батька Олександра Франка - відомого художника-аквареліста, полотна котрого ще донедавна тішили око відвідувачів цього закладу.

Святослав Франко - випускник Косівського державного інституту прикладного та декоративного  мистецтва (2005).У 2007-2013 роках навчався на кафедрі реставрації станкового і монументального живопису Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури у Києві.

Активно займається олійним живописом, графікою, вітражем та    реставрацією творів станкового живопису. Його роботи неодноразово експонувалися не лише в Україні, але й у Польщі та Угорщині. А перша персональна виставка живопису та графіки С. Франка відбулася минулого року у Хмельницькому музеї ім. М. Реріха.

Серія робіт, виставлених у Сервісному центрі ПАТ «Хмельницькобленерго», являє собою образно-символічні форми, реальні та нереальні, перевтіленні і трансформовані із асоціативно-інтуїтивних уявлень. Картини зображують начебто цілком реальні форми з елементами сюрреалізму, проте це - лише на перший погляд: змістовна частина творів приховує їхній глибоко абстрактний характер. Нічний пейзаж, човен, дерева - усе це алегорії невидимих процесів усередині людини, що не піддаються повному аналізу. Стан ночі разом із активним «залаштунковим» джерелом світла є основним єднальним сюжетом усього циклу картин.

З цим творчим успіхом Святослава Франка прийшли привітали представники ПАТ «Хмельницькобленерго», а завідувач музею електроенергетики Компанії Микола Шафінський від імені керівництва та всіх енергетиків краю вручив йому букет троянд. Добре слово молодому митцеві мовили й його колеги по творчому цеху - художники Іван Юрков та Оксана Мазур.

Виставка триватиме упродовж місяця, тож усі відвідувачі Сервісного центру зможуть насолодитися високим, філософськи наснаженим мистецтвом олійного живопису.

Прес-служба ПАТ «Хмельницькобленерго»

Наверх