12 Кві 2019
2907

Сюжет «33 каналу» 12.04.2019

Від незалежного аудиту до впровадження сучасних сервісів: загальні збори АТ «Хмельницькобленерго»

 

На сьогоднішній день АТ «Хмельницькобленерго» ­– це майже 35  тис. ліній електропередачі, більше 7000 трансформаторних підстанцій та світло у кожній оселі. Так, послугами Товариства щодня користуються понад 583 тис. споживачів, з яких близько 20 тис. – юридичні особи, тобто підприємства, установи, організації. По завершенню звітного періоду, акціонерне товариство підсумувало фінансові результати. 5 квітня на Загальні збори запросили акціонерів, аби розповісти, яких успіхів досягли за 2018 рік.

За результатами 2018-го року АТ «Хмельницькобленерго» реалізувало електроенергії на суму майже 3 млрд. грн. Усі фінансові результати відповідали попереднім очікуванням та прогнозам.

Окрім того, минулого року незалежними аудиторами було проведено фінансову перевірку діяльності АТ «Хмельницькобленерго». Результат несподіванкою не став, проте вкотре довів правильність функціонування Товариства.

Врешті, фінансову динаміку за минулий рік можна оцінити як позитивну, зазначив Олег Козачук. Під час виступу відповів на питання щодо впровадження енергетичних реформ та вкотре запевнив, споживач для компанії – найвища цінність.

Окрім ремонтних робіт, значна увага минулого року була приділена можливості оплати споживачами електроенергії без додаткових комісій та впровадженню сервісів онлайн оплат.

Отже, майже 90% терміналів по області не нараховують комісію за сплату електричної енергії. Стабільним партнером і досі залишається ПриватБанк, де без додаткових нарахувань можна розрахуватися через термінал або за допомогою інтернет-банкінгу. Ну і гарною новиною наприкінці березня стало впровадження нового сервісу особистий кабінет побутового споживача. Окрім передачі показів, тепер можна здійснювати і оплату.

На Загальних зборах була присутня й Ірина Холоднова, заступник начальника відділу корпоративного управління Фонду державного майна України. Вона наголосила, наглядова рада АТ «Хмельницькобленерго» у складі 7 чоловік працює стабільно, законно та повноцінно виконує усі покладені на неї завдання.

Врешті, відповідно до результатів фінансової звітності за 2018 рік, прийняті рішення і на рік, що настав. Так, у 2019 році 50% чистого прибутку спрямують на виплату дивідендів акціонерам Товариства, ще 5% відведуть на поповнення резервного капіталу та 45% ­– на здійснення витрат, передбачених фінансовим планом.

Наверх