31 Лип 2019
5509

Увага! Шановні побутові споживачі електричної енергії!

Звертаємо Вашу увагу, що згідно Постанови НКРЕКП № 1525 від 18.07.2019 р. внесено зміни щодо термінів подання показників засобів обліку побутовими споживачами.

Отже, споживач, що є побутовим, зобов'язаний щомісяця знімати фактичні показання лічильника електричної енергії та надавати їх Оператору системи розподілу (постачальнику послуг комерційного обліку).

Зчитані (зняті) та передані дані з засобів комерційного обліку протягом періоду, що починається за два робочі дні до кінця розрахункового місяця та закінчується на третій робочий день наступного розрахункового періоду (календарного місяця), вважаються даними на перше число календарного місяця.

Зчитані (зняті) та передані дані з засобів комерційного обліку в будь-який інший день календарного місяця є вихідними даними для визначення даних комерційного обліку на перше число розрахункового періоду (календарного місяця).

У разі неотримання до початку четвертого робочого дня місяця, що настає за розрахунковим, показів лічильника та за умови, що лічильник електричної енергії не оснащений засобами дистанційної передачі даних, фактичний обсяг розподілу та споживання електричної енергії по Споживачу за розрахунковий місяць визначається розрахунковим шляхом за значенням середньодобового обсягу споживання.

Отже, при поданні показів у наступних розрахункових періодах просимо Вас враховувати зазначені терміни.

Механізми передачі показів Оператору системи розподілу (постачальнику послуг комерційного обліку) наступні:

- за допомогою сервісу «Особистий кабінет споживача електроенергії» https://ienergo.com.ua/;

- шляхом надсилання sms-повідомлення на один із номерів: (067) 850 50 62, (050) 850 50 62;

- зателефонувавши до Кол-центру АТ «Хмельницькобленерго»:

0 800 50 50 62 (безкоштовно),

0 382 75 52 00 (згідно тарифу міських розмов).

- через особисте звернення до Оператора системи розподілу;

- через особисте звернення до Постачальника універсальних послуг.

Відділ зв’язків з громадськістю

Наверх