10 Тра 2019
3409

Сюжет «33 каналу» 10.05.2019

Унікальний мистецький проект «Ідентифікація» –
у Хмельницькому

 

Львів, Київ та Нью-Йорк зустрілися у Хмельницькому. Міжнародний виставковий проект під символічною назвою «Ідентифікація»  зібрав усіх причетних до мистецтва та не тільки в Обласному музеї нашого міста. Кожна особа має свій так званий «ідентифікаційний код», закладений при народженні, який вона намагається пізнати усе своє життя. Саме цей процес у своїй творчості досліджують і учасники проекту.

Як зазначають куратори проекту, ідентифікація є складним та досить тривалим процесом дослідження та пізнанням самого себе. Усі 3 учасники проекту – відомі художники та академіки. Як зізнаються самі, до єдиної цілі йшли різними шляхами.  І незалежно від того, що кожен з них в своїй творчості демонструє різні аспекти одного явища, використовуючи для цього не схожі техніки, суть залишається одна.

Саме ці 3 художники на своїх полотнах піднімають оту важливу тему людської ідентифікації. Так, поштовхом до написання робіт художника зі Львова Любомира Медведя стала євангельська притча про Блудного Сина. А от картини Анатолія Мельника апелюють до персонажу національної культури козака Мамая. Михайло Туровський же зображає тіло жінки, чоловіка, дитини, таким чином відбувається акцентування на внутрішньому.

Найприємнішим є і те, що до таких соціальних проектів долучається чимало організацій. Одним із головних спонсорів виставки виступає «Хмельницькобленерго».

Підтримати митців та поринути у атмосферу творчості до виставкової зали завітали хмельницькі «колеги по цеху», владці, друзі та звичайні містяни. Виставка пробуде у стінах музею ледь більше ніж до середини червня, тож не втратьте шансу стати частиною такого міжнародного дійства.

Наверх