25 Вер 2020
1934

У повній протипожежній готовності!

Рисунок1З настанням осінньо-зимового періоду протипожежний захист об’єктів енергетики стає особливо важливим. Тому, як повідомляє Департамент цивільного захисту, пожежної безпеки та екології АТ «Хмельницькобленерго», з метою дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з питань пожежної безпеки, посилення протипожежного захисту та запобігання шкоди, яка може бути заподіяна внаслідок виникнення пожеж (пожежа, руйнування, пошкодження виробничого обладнання тощо) на підвідомчих об’єктах Товариства відповідно до покладених завдань розроблено та запропоновано до виконання комплекс заходів з підвищення рівня пожежної безпеки у осінньо-зимовий період. Ці заходи спрямовані на запобігання пожежам, підтримання у належному стані систем виявлення та гасіння пожеж, первинних засобів пожежогасіння, засобів індивідуального захисту працівників, проведення підготовки персоналу до дій в умовах надзвичайних ситуацій.

Нещодавно було проведено засідання комісії з надзвичайних ситуацій АТ «Хмельницькобленерго», на якому де розглянуто питання «Про підготовку Товариства до дій в екстремальних зимових умовах осінньо-зимового періоду 2020/2021 років», визначені основні завдання та доведені до виконавців. Проведено позапланові інструктажі з працівниками, які зайняті на роботах з підвищеною пожежною небезпекою, обслуговуючим персоналом електроустановок, інженерного та іншого обладнання.

Також спеціалісти відділу пожежної безпеки, члени добровільно-пожежних дружин  перевірили стан пожежної безпеки об’єктів, технічний стан системи виявлення й гасіння пожеж, засобів пожежогасіння, приладів опалення  тощо. Основна увага зверталась на: своєчасне прибирання виробничих приміщень від горючих матеріалів та промасленого ганчір’я; експлуатацію електрообладнання; недопущення використання саморобних електронагрівальних приладів; утримання у належному стані зовнішніх джерел протипожежного водопостачання (своєчасне очищення кришок люків колодязів від льоду та снігу);  забезпечення належного утримання засобів пожежогасіння в умовах низьких температур; відповідність протипожежним вимогам шляхів евакуації; освітлення місць розташування пожежних гідрантів тощо. Рисунок2

З метою відпрацювання тактичних прийомів, практи  чних навичок локалізації й гасіння пожеж в умовах низьких температур організовано та проведено об’єктові та цехові протипожежні тренування. Відпрацювання навичок і постійне вдосконалення знань може дозволити чітко та оперативно реагувати на виникнення надзвичайних ситуацій і запобігати їх негативним наслідкам, максимально ефективно підготуватися до роботи в реальних умовах.

Зважаючи на особливу важливість підготовки енергетичних господарств до роботи в осінньо-зимовий період, працівниками Департаменту цивільного захисту, пожежної бепеки та екології запроваджено постійний контроль та моніторинг виконання протипожежних заходів.

Відділ зв’язків із громадськістю

Наверх