24 Січ 2020
3564

Техногенна та пожежна безпека у пріоритеті

02Протягом усієї історії існування людство завжди прагнуло дбати про свою безпеку. Забезпечення екологічної, техногенної і соціальної безпеки стає однією з головних проблем будь-якої держави.

Надзвичайні ситуації в Україні виникають у 5-8 разів частіше, ніж в інших промислово розвинутих країнах світу, в результаті чого щорічно гине понад 1% населення (більше 50 тисяч осіб).

Майже третина аварій і нещасних випадків на виробництві пов’язана з незадовільними знаннями людей порядку дій у надзвичайних ситуаціях. Це – наслідок серйозних недоліків у навчанні як на виробництві, так і в інших закладах.

З метою виконання Указу Президента України № 948/2019 «Про невідкладні заходи щодо запобігання пожежної небезпеки в Україні» та на виконання наказу Мінекоенерго України від 24.12.2019р. № 554 «Про затвердження Плану основних організаційно-технічних заходів із забезпечення техногенної та пожежної безпеки у 2020р.» та інших нормативних документів працівниками департаменту цивільного захисту, пожежної безпеки та екології Товариства організовано та здійснено ряд заходів щодо посилення техногенної та пожежної безпеки Віньковецького, Волочиського, Ізяславського, Деражнянського, Летичівського районів електричних мереж та інших об’єктів АТ «Хмельницькобленерго».

Перевірено стан укомплектування персоналу засобами індивідуального захисту, укомплектування захисних споруд, наявність матеріальних резервів, медичних засобів (медичних аптечок) для надання першої невідкладної допомоги у разі виникнення надзвичайних ситуацій різного характеру, організацію та проведення занять з персоналом, боєздатність систем оповіщення персоналу, забезпечення протипожежної та техногенної безпеки на об’єктах Товариства, стан електрогосподарства та дотримання екологічних стандартів.

Усі виявлені недоліки відображені у приписах, що надані директорам РЕМ для виконання та вжиття заходів.

Крім того, працівниками Департаменту цивільного захисту, пожежної безпеки та екології надано практичну та методичну допомогу з питань цивільного захисту, пожежної та техногенно-екологічної безпеки.

Енергетики Хмельниччини повинні бути постійно готовими до надзвичайних ситуацій різного характеру. Керівництвом АТ «Хмельницькобленерго», приділяється належна увага щодо виконання у повному обсязі основних заходів цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту, виконання законодавства України, розпорядчих документів Мінекоенерго України, Хмельницької облдержадміністрації у сфері цивільного захисту.

Відділ зв'язків з громадськістю

Наверх