16 Сер 2019
2967

Сюжет «33 каналу» 16.08.2019

СТРАТЕГІЧНИМ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖАМ — ОСОБЛИВА УВАГА!

Масштабна реконструкція високовольтних ЛЕП триває у Білогірському районі

Аби простояли та прослужили ще не одне покоління! Компанія «Хмельницькобленерго» у літній період не збавляє обертів і продовжує масштабну реконструкцію електромереж на теренах області. Наразі тривають інтенсивні роботи у Білогірському районі. Там оновлюють високовольтні лінії протяжністю 21 км. Як саме – дивіться далі.

Поки ще серпнева погода не зіпсувалася, а дощові хмари не заполонили наше небо, енергетики продовжують активно оновлювати лінії електропередачі у Хмельницькій області. Про планові роботи, що нині відбуваються у Білогірському районі, розповідає заступник начальника служби високовольтних ліній Департаменту високовольтних електричних мереж АТ «Хмельницькобленерго». Каже: ті лінії, що є, уже відслужили своє, тож аби розподіл електроенергії до помешкань та підприємств цієї частини краю був надійним, потрібно таки братися за справу.

Зазначимо: відповідна реконструкція планувалася і нині виконується відповідно до інвестиційної програми АТ «Хмельницькобленерго» на 2019 рік. Зокрема, буде замінено 2 лінії напругою 35 кВт (кіловольт) — між Білогір’ям і Сушівцями та між Сушівцями і Ямполем.  Їхня загальна протяжність становить 21 км.

Самі монтажні роботи виконує підрядна організація, яка уже неодноразово та якісно виконувала завдання, поставлені перед нею керівництвом АТ «Хмельницькобленерго». Таким чином, залучаючи допоміжні організації, хмельницькі енергетики мають змогу встигнути зробити більше за один сезон.

До речі, високовольтні електролінії, які зараз оновлюються, є стратегічно важливими в сфері енергетики не лише Хмельниччини, але й всього Західного регіону, адже вони напряму з’єднуються з лініями «Тернопільобленерго».

Звісно, не обходиться без складнощів. Зокрема, саме ці лінії подекуди проходять якраз понад людськими городами та засіяними полями. Тож не завжди працівники можуть отримати своєчасний доступ до об’єктів для здійснення демонтажу та подальшого встановлення нового обладнання. Проте, наголошують, це не завадить виконати роботи вчасно, відповідно до графіків та завершити у встановлені терміни.

33 канал

Наверх