22 Лют 2019
4071

Сюжет ПЦ «Ексклюзив» 22.02.2019

АТ «Хмельницькобленерго» роз’яснює ситуацію з оплатою за спожиту електроенергію у січні та лютому

Реформа ринку електроенергії у дії. З 1-го січня поточного року на теренах області розподілом та постачанням електричної енергії займається не одна компанія, як було раніше, а дві. Розподіл електроенергії так і залишився функцією АТ «Хмельницькобленерго», а ось постачання здійснюють різні постачальники.

Тобто, з 1 січня 2019 року за спожиту електричну енергію необхідно сплачувати на рахунок постачальника електричної енергії. А що ж робити тим, у кого є заборгованість перед АТ «Хмельницькобленерго» або ж навпаки? Чи означає це, що про борги забули, а заощадження втрачені? Відповідь – ні. Якщо споживач має заборгованість за спожиту електроенергію до 1-го січня, то її потрібно погасити перед  АТ «Хмельницькобленерго». Кошти, сплачені надлишково, також не зникають.

Тобто, з рахунку АТ «Хмельницькобленерго» кошти, сплачені надлишково до 1-го січня, потрібно перевести на рахунок відповідного постачальника. Ані розподільча компанія, ані постачальник самостійно цього зробити не можуть.

А з 1-го січня, наголошують енергетики краю, за спожиту електричну енергію споживачам необхідно сплачувати не на рахунок оператоар системи розподілу, а на рахунок постачальника електричної енергії.

Реформа ринку електроенергії не оминула і юридичних споживачів. Тепер їм за реактивну електроенергію та за послуги з розподілу електричної енергії потрібно сплачувати на окремі рахунки в АТ «Хмельницькобленерго».

У компанії є ще одне нововведення. Для швидкого обміну рахунками та актами виконаних робіт та послуг тут запроваджується електронний документообіг з використанням електронного цифрового підпису.

Наверх