30 Кві 2020
2125

Сюжет «33 каналу» 30.04.2020

Задля стабільності енергосистеми:
АТ «Хмельницькобленерго» закликає споживачів
до особливої сумлінності

Карантин триває. У цей непростий період АТ «Хмельницькобленерго» звертається до споживачів із проханням вчасно подавати показники лічильників та здійснювати оплату за спожиту електроенергію. Нині кожному варто берегти власне здоров’я, а ще — дбати про комфорт та добробут своєї сім’ї, які багато в чому залежать і від енергетиків.

На Хмельниччині  більш ніж 40 відсотків електричної енергії споживають побутові споживачі, тобто населення. Тому питання забезпечення надійного та безперебійного розподілу електроенергії наразі є вкрай актуальним. Саме зараз важливо вчасно передати показники лічильників, — аби здійснився правильний розрахунок суми до оплати за спожиту електроенергію.

Нагадаємо, відповідно до чинного законодавства споживач, що є побутовим, зобов’язаний щомісяця знімати фактичні показники лічильника електричної енергії та надавати їх Оператору системи розподілу. Щодо термінів, то за квітень показники необхідно передати в проміжку часу від двадцять дев’ятого квітня до шостого травня включно.

Загалом споживачі АТ «Хмельницькобленерго» мають можливість використовувати різні способи передачі показників.  До прикладу, сучасний сервіс «СМС- показ». Потрібно лише відправити повідомлення у форматі  «14-тизначний номер особового рахунку — пробіл — показник» на один із номерів телефону, які ви бачите на екрані: 067 850 50 62 або 050 850 50 62 . У відповідь Ви отримаєте СМС із об’ємом спожитої електричної енергії та сумою до сплати. В посиленому режимі, цілодобово та без вихідних, функціонує наразі й Кол-центр Товариства. Безкоштовно зателефонувавши за номером  0 800 50 50 62 або, відповідно до тарифів, 0382 75 52 00  — ви також  зможете подати показники.

Наразі питання оплати є надважливим,  адже якщо споживачі масово припинять розраховуватися за отримані послуги, – постачальник просто не матиме змоги придбати електричну енергію на ринку. Що, відповідно, може призвести до колапсу в енергетичній системі.

33 канал

Наверх