Самооцінка і погляд на Європу

ПАТ «Хмельницькобленерго» послідовно та ефективно впроваджує фундаментальні принципи Європейської Моделі ділової досконалості EFQM та впевнено крокує до участі в 9-му Міжнародному турнірі якості країн Центральної та Східної Європи. Зазначимо, що Компанію за підсумками 7-го Міжнародного Турніру якості країн Центральної та Східної Європи рішенням міжнародної конкурсної комісії визнано Лауреатом турніру у номінації «Великі підприємства». З метою результативнішої підготовки до 9-го Турніру якості країн Центральної та Східної Європи в конференц-залі Сервісного Центру ПАТ «Хмельницькобленерго», було проведено дводенний семінар-навчання на тему: «Самооцінка організації у відповідності з моделлю ділової досконалості EFQM». Семінар проводив Директор ТОВ «Компанія професіоналів якості «СИСТЕМИ» Тарас Калита.

Упродовж семінарських занять, із вступним словом до яких виступив заступника генерального директора — директор з РУ та ІТ Ярослав Петрусик, було розглянуто ряд важливих питань. Це суттєво посприяло ПАТ «Хмельницькобленерго» у прагненні відповідати рівню кращих енергопідприємств Європи та впроваджувати у життя концепції Загального управління якістю (Total Quality Management) і критерії Європейської Моделі ділової досконалості.
 
 
У перший день семінару на ньому були присутні перший заступник генерального директора Б. Кравець., головний інженер А. Степанюк, директори дирекцій Я. Петрусик,  О. Пирожок, І. Карпович, заступник генерального директора з ОП та НС В. Іваха, директор департаменту високовольтних мереж О. Слободян, директор департаменту розподільчих мереж О. Муха та  директори 22-ох РЕМ. Вони розглядали питання структури та положень Моделі досконалості EFQM і їх інтерпретацій до специфіки Замовника, а також фундаментальні концепції Моделі досконалості EFQM —  її основні цінності та хороші практики діяльності організації за Моделлю досконалості EFQM.
 
Другий семінарський день проводився з керівниками підрозділів апарату управління, які будуть брати участь у підготовці подання до 9-го Міжнародного Турніру якості країн Центральної та Східної Європи. На семінарі було розглянуто питання подальшого впровадження фундаментальних принципів Європейської Моделі ділової досконалості EFQM у ПАТ «Хмельницькобленерго», використання логіки RADAR та хороші практики діяльності організації за Моделлю досконалості EFQM.

Тарас Калита переконаний, що ПАТ «Хмельницькобленерго» є взірцем для  компаній паливно-енергетичного комплексу на теренах України, має потенціал для  подальшого розвитку та удосконалення, тож згодом неодмінно удостоїться почесного звання Переможця Турніру з якості країн Центральної та Східної Європи.
 
Оксана МАЗУР, інженер ВУЯ 
червень 2013р.
Наверх