08 Кві 2021
1491

Правила пожежної безпеки – обов’язкові до виконання!

Зважаючи на те, що люди починають прибирати свої присадибні ділянки, спалювати залишки сухої рослинності, збільшилася кількість пожеж на відкритій території.

Окрім того, після сходу снігового покриву, в лісах України наступає пожежонебезпечний період, коли різко зростає небезпека виникнення лісових пожеж. Сильні весняні вітри сприяють розповсюдженню вогню у прилеглі лісові насадження, чим створюють реальну загрозу їх знищення. Зростання відвідування лісових насаджень населенням, особливо у вихідні та святкові дні, також зумовлює значне збільшення кількості пожеж.

Наголошуємо, що протягом пожежонебезпечного періоду забороняється:

  • розведення багаття у лісі та лісопосадках, крім тих, що пов’язані з технологічними вимогами лісогосподарських заходів у спеціально передбачених для цього місцях;
  • заїзд на територію лісового фонду (крім транзитних шляхів) транспортних засобів та інших механізмів, за винятком тих, що використовуються для лісогосподарської мети;
  • палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники, недопалки;
  • залишати у лісі просочене мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я;
  • випалювати траву та інші рослинні рештки на землях лісового фонду, сільськогосподарських угіддях, а також на інших земельних ділянках, що безпосередньо примикають до лісу.

Порушення правил тягне за собою як адміністративну, так і кримінальну відповідальність.

На виконання заходів Хмельницької ОДА з організації роботи протидії пожежам у природних екосистемах у 2021 році в Товаристві розроблений комплекс заходів з протидії пожежам у лісових масивах, лісопаркових зонах, на торфовищах, сільгоспугіддях та інших земельних ділянках. Згідно з планом, серед інших завдань, особлива увага приділяється оборюванню земельних ділянок підстанцій, які прилягають до лісових масивів; розчистці та прибиранню просік по яких проходять лінії електропередач, у відповідності до Правил пожежної безпеки в лісах України; висвітленню на сайті Товариства та у ЗМІ інформації щодо запобігання виникненню пожеж у природних екосистемах і оперативного реагування на них, правил поведінки населення в цих умовах тощо.

Шановні працівники Товариства та споживачі електричної енергії!

Дотримуйтесь правил пожежної безпеки під час прибирання присадибних ділянок та під час відпочинку у лісових масивах, лісопаркових зонах, сільгоспугіддях.

Якщо Ви помітили загорання, негайно телефонуйте за номером «101».

Пам'ятайте, що лише дотримання правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків.


Департамент цивільного захисту,
пожежної безпеки та екології Товариства

Наверх