04 Бер 2020
2807

Передача «Сонечка»: кілька правильних акцентів

Триває активна та наполеглива робота АТ «Хмельницькобленерго» над передачею ДНЗ №55 «Сонечко», що на провулку Козацькому, 47/2 у Хмельницькому, у комунальну власність обласного центру. Як відомо, міська влада вже засвідчила повну готовність до таких змін і навіть заявила про збільшення кількості місць в дитячому садочку до 150 дітей.

З цього приводу хотілося б звернути увагу громадськості на декілька важливих моментів.

По-перше, хоч Товариство і є ініціатором передачі відомчого дитсадка у комунальну власність, самостійно, на жаль, цей процес воно здійснити не в змозі.

Будівля садочку є державною власністю і для її передачі необхідна згода як територіальної громади, так і відомчого міністерства, яке здійснює управління державним майном. І якщо міська рада не затягувала з наданням згоди на прийняття дитсадка у власність, то в Міненерговугілля процес був досить непростим.

Через кадрові зміни, плутанину з документами, реформування галузевого міністерства під новий Кабінет Міністрів та інші бюрократичні нюанси отримання згоди затягнулося майже на рік. Але все ж таки дозвіл був підписаний і нещодавно Товариство отримало його оригінал.

По-друге, окрім безпосередньо будівлі, дошкільний заклад має свої інфраструктуру, обладнання, меблі, майданчики тощо. І все це — власність АТ «Хмельницькобленерго», накопичена роками задля створення вихованцям дитсадка максимально комфортних умов.

На жаль, згідно із Законом України «Про приватизацію державного та комунального майна» та Статутом АТ «Хмельницькобленерго», Дирекція Товариства не має права самостійно здійснювати відчуження основних фондів. Лише виключно з дозволу Наглядової ради Товариства, до складу якої входять представники держави.

Враховуючи, що деякі основні засоби неможливо виділити зі складу садочка, а без інших його функціонування буде неповноцінним, Дирекцією Товариства направлено клопотання Наглядовій Раді щодо отримання дозволу на такий, досить суттєвий, правочин.

Спрогнозувати тривалість розгляду клопотання, з огляду на ситуацію з Мінекоенерго, енергетики не можуть, але з оптимізмом очікують відповідних рішень у найближчі кілька місяців. Після чого розпочнеться вже сам процес передачі садочка і громада міста отримає один із найкращих дошкільних навчальних закладів.

Енергетики вірять, що «обленергівський» ДНЗ №55 «Сонечко» запам’ятається як заклад, в якому щиро раділи не лише дітям працівників Товариства, але й багатьом діткам мешканців цілого мікрорайону. Як заклад, де на високому рівні були і харчування, і виховання малечі.

Відділ зв’язків з громадськістю

Наверх