28 Жов 2022
2132

Обрив проводів живлячої лінії призвів до знеструмлення

27.10.2022 року відбулось технологічне порушення – обрив проводів лінії, яка живить електромережі області по тимчасовій схемі. Внаслідок чого було знеструмлено значну кількість споживачів Дунаєвецького, Ярмолинецького, Старокостянтинівського, Красилівського районів електромереж, частини Кам’янця-Подільського та Хмельницького.

Енергетики приклали максимум зусиль для відновлення живлення. Працюючи усю ніч, їм вдалось до 06-00 ранку 28.10.2022 відновити розподіл електричної енергії. Але, як наслідок атаки рашистів на об’єкти критичної інфраструктури, схема живлення є ненадійною, зберігається висока ймовірність аварійних ситуацій при перевантаженні електричних мереж, особливо в часи ранкового та вечірнього максимуму навантаження.

Тому для уникнення масштабних та хаотичних пошкоджень в електромережах Хмельницької області застосовуються обмеження споживання електричної енергії, обмеження споживання потужності та стабілізаційні вимкнення.

Будь ласка, поставтеся з розумінням до ситуації. Необхідно максимально знизити обсяг споживання електричної енергії. Це дасть змогу енергосистемі вистояти, а енергетикам працювати над відновленням схеми нормальної роботи мережі.

Дізнатися очікуваний час відновлення розподілу електричної енергії за власною адресою можна зафіксувавши канал комунікації (номер телефону, електронну поштову скриньку) в розділі «Комунікації» Особистого кабінету споживача енергоресурсів. На вказаний контакт будуть надходити повідомлення. 

Разом ми подолаємо ці труднощі! Працюємо та віримо у ЗСУ!

Відділ зв’язків з громадськістю

Наверх