04 Жов 2023
701

Командно-штабні навчання в Кам’янець-Подільському районі

27-28 вересня поточного року було проведено командно–штабне навчання з органами управління та силами цивільного захисту Кам’янець-Подільської районної ланки територіальної підсистеми ЄДСЦЗ Хмельницької області.

У проведенні навчань взяли участь і підрозділи Товариства, а саме: Кам’янець-Подільський, Дунаєвецький, Новоушицький, Чемеровецький райони електромереж та працівники Департаменту ЦЗ, ПБ та Е.

Командно-штабні навчання проведено з метою вироблення єдиного підходу до організації та проведення спеціальних об’єктових навчань і тренувань, досягнення злагодженості в роботі керівного складу, формувань ЦЗ, підприємства в цілому при виконанні заходів з запобігання та реагування на надзвичайні ситуації техногенного, природного характеру та в військовий час, відновлення життєдіяльності підприємства та ведення заходів з ЦЗ в особливий період.

В процесі навчання перевірено стан організації взаємодії об’єктових формувань ЦЗ РЕМів з підрозділами ГУ ДСНС міст, районів, комісією ТЕБ та НС у разі виникнення надзвичайних ситуацій в особливий період; дієздатність об’єктової системи оповіщення, дії персоналу щодо аварійної зупинки виробництва, виведення працівників з небезпечної зони, порядок забезпечення їх засобами індивідуального захисту та укриття в захисних спорудах.

Загальна координація дій спеціалізованих формувань енергетики цивільного захисту здійснювалась через штаб з НС Товариства під керівництвом в.о. генерального директора АТ «Хмельницькобленерго» – начальника цивільного захисту Товариства Козачука Олега та директора департаменту цивільного захисту, пожежної безпеки та екології – Мельник Валерія.

У підсумку – мета тренувань була досягнута, органи управління й сили ЦЗ та особовий склад об’єктових формувань РЕМів діяли злагоджено.

командно–штабне навчання

Департамент цивільного захисту, пожежної безпеки та екології

Наверх