06 Бер 2019
12605

ОСР та Постачальник... Взаємодія із споживачами

Нагадаємо, що з 01.01.2019 року відбувся розподіл АТ «Хмельницькобленерго» на дві компанії:

  • з розподілу електричної енергії;
  • з постачання електричної енергії.

1ОСР_ПУП для новини

Отже, Оператор системи розподілу (АТ «Хмельницькобленерго») здійснює виключно функції розподілу електричної енергії, в тому числі прийом показів лічильників, облік електричної енергії, формування рахунку за реактивну енергію та розподіл, якщо споживач обрав схему самостійної оплати за розподіл в ОСР.

До речі, покази споживачі можуть передавати як і раніше, за допомогою сервісу SMS-показ або ж використовуючи «Особистий кабінет побутового споживача», «Особистий кабінет юридичного споживача».

Не зважаючи на те, що наразі споживач не отримає в особистому кабінеті рахунку, він виконає своє зобов'язання щодо подання показів приладу обліку або ж рапорту. АТ «Хмельницькобленерго» в свою чергу здійснить відповідні розрахунки та нарахування спожитих обсягів електроенергії та передасть ці обсяги Постачальнику.

Відповідно, Постачальник здійснює фактично продаж електричної енергії, визначає суму до сплати та формує рахунки на оплату спожитої електричної енергії, розподілу (для юридичних споживачів, що купують енергію у Постачальника за вільними цінами та обрали оплату за розподіл через постачальника).

Жодної потреби побутовому споживачу відвідувати сервісні центри АТ «Хмельницькобленерго» та стояти у чергах насправді немає. Покази легко подаються он-лайн, а суму до сплати споживач отримає із доставленим рахунком від постачальника.

До речі, незабаром буде працювати новий сервіс «Особистий кабінет», де споживач зможе і покази подати і оплатити спожиту електроенергію. Акаунти із старого сервісу буде перенесено у новий автоматично, тобто жодних додаткових реєстрацій.

Отже, не варто хвилюватись та витрачати час у чергах, краще зареєструватись у  «Особистому кабінеті побутового споживача»«Особистому кабінеті юридичного споживача».

Що ж до оплати спожитої електроенергії, то існує цілий ряд способів оплатити без комісій. Крім того, з деякими установами налаштовано обмін даними (сума до сплати по особовому рахунку, номер лічильника, покази), наприклад Приватбанк, Portmone.com, А-банк, Фамільний банк та Укрпошта.

Відділ зв’язків з громадськістю

Наверх