28 Вер 2018
2859

Сюжет «33 каналу» 28.09.2018

Енергооновлення триває у Дунаєвецькому та Кам’янець-Подільському районах

 

 

Шквальний вітер, сильні дощі та грози – одні з найбільших страхів не лише для багатьох людей, але й для електромереж. Саме останні, найчастіше потерпаючи від стихії, спричиняють чимало незручностей, а інколи навіть — становлять пряму загрозу.  Проте уже невдовзі у значної частини жителів області стане однією проблемою менше. Акціонерне товариство «Хмельницькобленерго», відповідно до інвестиційної програми на 2018 рік, активно проводить роботи з модернізації  електромереж.

Подібні зміни тривають у десятках населених пунктів краю. Одним із таких, до прикладу, є селище Маків Дунаєвецького району. Спілкуємося із головним інженером Дунаєвецького РЕМ Андрієм Бельським. Каже: оновлення електромереж здійснюють на совість.

Як відомо, усі ці роботи були проведені за рахунок уже згаданої інвестиційної програми. У подальших планах — встановлення однієї розвантажувальної підстанції та заміна існуючої, яка вже із плином часу не відповідає нормам.

Ще одним населеним пунктом, де тривають ремонтні роботи, є село Кадиївці Кам’янець-Подільського району. Тутешні повітряні лінії електропередачі також уже давно потребували оновлення. І ось – дочекалися!

Як повідомили спеціалісти, котрі працюють на об’єкті, до кінця місяця трансформаторна підстанція буде встановлена. Тож споживачі зможуть сповна відчути переваги надійного електропостачання. Погодьтеся: у сучасному світі без нього ой як не просто…

Відомо, що планувалося не тільки усунути технічні проблеми, але й ужити запобіжних заходів.  Зробили все для максимального захисту електромереж.

Потурбувавшись про віддалені села, енергетики не оминули й районних центрів. Так, на вулицях Кам’янця-Подільського теж триває заміна електромереж, термін експлуатації яких давно минув.

Люди завжди із вдячністю ставляться до енергетиків на своїх вулицях. Адже електроенергія – це один із ключових факторів комфорту у сучасному побуті. Адже і холодильник, і пральна машина, і телевізор, і комп’ютер, і система обігріву — всі вони живляться електричним струмом.

Тож нехай якісна електроенергія від АТ «Хмельницькобленерго» буде у кожній подільській оселі!

Наверх