20 Тра 2020
4113

Сюжет «33 каналу» 19.05.2020

Боротьба триває: АТ «Хмельницькобленерго» протистоїть незаконній кампанії ФДМУ

Протистояння набирає обертів. Ми уже розповідали Вам про резонансну ситуацію, що склалася навколо акціонерного товариства «Хмельницькобленерго». Наприкінці лютого Фонд  держмайна України без попереджень та пояснень вніс пропозицію до Кабміну про заміну нинішнього в.о. керівника Олега Козачука на іншого. І зробив це абсолютно незаконно.

Окрім цього, ФДМУ здійснив низку й інших незаконних дій.  Зокрема, порушив порядок призначення та звільнення членів наглядової ради, а також чинне трудове законодавство.

Та на цьому Фонд держмайна не зупинився — подав до Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції надуману скаргу. І, переконані енергетики, завдяки такій хитрій схемі хоче внести зміни у державний реєстр.

Причини таких дій залишаються не зрозумілими для колективу АТ «Хмельницькобленерго». Як і те, чому керівника Товариства Олега Козачука так наполегливо намагаються усунути з посади. Адже протягом останніх років компанія — лише процвітає. До прикладу, за 2019-й прибутки «Хмельницькобленерго» склали майже 86 мільйонів гривень. А це  удвічі більше, ніж прибутки усіх інших державних обленерго разом узятих. Звідси й — рівень зарплатні у Товариства доволі високий.

А щодо надуманої скарги Фонду держмайна, то колегія Центрально-Західного міжрегіонального управління Мінюсту, розглянувши її на своєму засіданні, як нещодавно стало відомо, прийняла рішення, вкрай негативне для АТ «Хмельницькобленерго».

Менеджмент Товариства готується йти до суду. А ми й надалі розповідатимемо Вам про перебіг цієї непростої ситуації.

33 канал

Наверх