30 Сер 2019
2860

Сюжет «33 каналу» 30.08.2019

АТ «Хмельницькобленерго» закликає подолян розрахуватися за надані послуги

Компанії розділилися — борги залишилися. Нагадаємо, цієї зими в Україні почав діяти новий ринок електричної енергії. Відповідно побутові споживачі нашого краю почали взаємодіяти із Оператором системи розподілу та Постачальником. За саму електроенергію ми сплачуємо Постачальнику, а Оператор системи розподілу забезпечує безперебійний її розподіл до наших осель. Проте саме акціонерному товариству «Хмельницькобленерго» подоляни продовжують боргувати — за електроенергію, спожиту до 1 січня.

Складність анбандлінгу (а саме так науково називається відповідний розподіл діяльності), полягає ще й у тому, що не усі боржники підозрюють про те, що недоплатили. Тому нині АТ «Хмельницькобленерго» розпочинає масштабну інформаційну кампанію. Товариство закликає споживачів пильно зважати на платіжки, смс-повідомлення, електронні листи.

До того ж, наголошують, варто уважно придивлятися до компанії, яка саме сповіщатиме про заборгованість. Адже реквізити до сплати для АТ «Хмельницькобленерго» та відповідного Постачальника — різні. Також, чи існує недоплата, можна дізнатися в “Особистому кабінеті споживача електроенергії”. Щоправда, розрахуватися за борги там не можна. Вказавши розрахунковий рахунок відповідного району електричних мереж, споживачі можуть здійснити оплату у відділеннях банку, сервісах інтернет-банкінгу, он-лайн сервісах прийому платежів. До речі, розрахункові рахунки можна знайти на сайті Товариства. При оплаті не забувайте перевірити, чи правильний рахунок та організацію ви обрали.

До того ж, у компанії нагадують і про зміну термінів подачі показників лічильників. Це має суттєве значення, аби уникнути непорозумінь між компанією та споживачем.

До прикладу, показники лічильників за серпень мають бути передані з 29 серпня до 4 вересня включно. В такому випадку вони відзначатимуться, як показники станом на 1 вересня. Якщо ж не дотриматися цих термінів, об’єм спожитої енергії розраховуватиметься згідно із середньодобовим споживанням.

Пам’ятайте, що ті блага цивілізації, які у нас є, – не безкоштовні. І світло – це послуга, за яку потрібно вчасно розраховуватися. Тож енергетики краю закликають споживачів сплатити заборгованість.

33 канал

Наверх