25 Жов 2019
2782

Сюжет «33 каналу» 25.10.2019

АТ «Хмельницькобленерго» нагадує про правила поводження в охоронних зонах кабельних електроліній

Аби світло було в оселях та на всіх об’єктах життєдіяльності. На території міста Хмельницького обслуговуванням електричних мереж займається Хмельницький міський РЕМ. Зазначають: працювати є над чим. Загалом експлуатується понад 1600 кабельних ліній напругою 10 та 0,4 кВ загальною протяжністю 780 км. Окрім того, налічують близько 500 повітряних ліній загальною протяжністю понад 800 км. Також для забезпечення безперебійного розподілу електроенергії задіяно більше ста трансформаторних підстанцій і 56 розподільчих пунктів.

Проте вкотре енергетики нагадують, що електромережі складаються не лише із тих ліній, які видно неозброєним оком. Чимало кабелів заховані під землею.Тому перед будь-яким будівництвом необхідні відповідні дозволи. На цьому принагідно наголошує інженер Хмельницького міського РЕМ.

У приміщенні Хмельницького міського РЕМ за адресою вул. Степана Бандери, 30 функціонує спеціальна кімната погодження. Саме там висококваліфіковані спеціалісти зможуть допомогти Вам погодити проектно-кошторисну документацію та розібратися із уже існуючими електричними мережами на певній земельній ділянці. Це необхідно, аби ненароком не натрапити на кабель і не пошкодити його.

Це робиться для того, аби дотримуватися вимог чинного законодавство та головне – не зачепити охоронні зони кабельних ліній, тобто земельні ділянки, обмежені умовними площинами на відстані 1 м від кабелів.

Приклад – ремонт резервної кабельної лінії 10 кВ, яка живить Хмельницьку міську дитячу лікарню. Енергетики наразі працюють тут практично під землею.

Саме якісний стан та стабільна підтримка як повітряних, так і підземних електроліній дозволяє АТ «Хмельницькобленерго» впевнено виконувати свої функції. Зокрема, завдяки злагодженій роботі енергетики краю спокійно входять в осінньо-зимовий період 2019-2020.

Тож вкотре нагадуємо: якщо Ви як підприємець чи як фізична особа плануєте проводити будівництво на певній ділянці, слід убезпечити себе та порадитися із енергетиками. Адже це – запорука Вашого благополуччя, здоров’я та успішного втілення планів.

33 канал

Наверх