07 Чер 2019
2809

Сюжет «33 каналу» 07.06.2019

АТ «Хмельницькобленерго» докорінно модернізує повітряні лінії електропередачі на Летичівщині

 

Вони мають справу не лише із висотою над землею, але і з високою напругою. Електромонтери прокладають нові повітряні лінії електропередачі. Подібні роботи відбуваються в усіх відокремлених підрозділах АТ «Хмельницькобленерго». Зокрема, нині — у селі Голенищеве Летичівського району.

В Летичівському районі налічується 543 км повітряних ліній електропередачі напругою 10 кВ  (кіловольт) і 554 км — 0,4 кВ, а ще — 246 трансформаторних підстанцій. Аби все це контролювати та забезпечувати безперебійний розподіл електроенергії, необхідний відповідний кваліфікований персонал. На жаль, нині у цьому районі електромереж відчувають кадровий “голод”.

Та, попри це, летичівські енергетики дають раду тимчасовим труднощам. Так, до виконання необхідних робіт залучають підрядні організації. Усе для того, аби виконати план капітальних ремонтів та оновити мережі, які уже прийшли у невідповідність до норм.

Зокрема, проведені капітальні ремонтні роботи на лініях 0,4 кВ (кіловольта). Сучасне обладнання та професійний кваліфікований персонал дають можливість не просто оновлювати наявні мережі, а й використовувати найсучасніші технології. Звісно, це займає більше часу, але результат того вартує:  модернізовані лінії прослужать не один десяток років.

Усе це — реакція на скарги споживачів щодо низької напруги та застарілих опор. В АТ «Хмельницькобленерго» зазначають: жодна заява, скарга чи звернення ніколи не залишаються без уваги, Товариство прикладає максимум зусиль, аби якнайшвидше усунути недоліки.

Окрім того, проблемою стали і дерева, які з плином років все більше і більше зачіпають лінії своїм гіллям. І якщо, до прикладу, ялина, сосна чи дуб розташовані на приватній території, то і подбати про безпечну відстань між ними та електропроводами має власник. А подоляни, на жаль, дуже рідко про це замислюються, при цьому завдаючи шкоди лініям електропередачі.

Системна робота дає помітні результати! Саме комфорт споживача та можливість кожному мешканцю області отримувати якісну послугу з розподілу електроенергії — і є основною метою діяльності АТ «Хмельницькобленерго».

Якщо ж у вас виникли питання, не соромтеся звертатися до відповідного РЕМ. Вас обов’язково почують!

Наверх