07 Гру 2018
2939

Сюжет «33 каналу» 07.12.2018

200 «розумних» лічильників встановили у Старокостянтинові

 

 

«Step by step» або українською «крок за кроком». АТ «Хмельницькобленерго» продовжує впроваджувати сучасні технології у свою діяльність. Так у місті Старокостянтинів тривають активні роботи зі встановлення так званих smart-лічильників.

І це вже третя вулиця районного центру, якою починають крокувати сучасні, сказати б, енерго-інформаційні технології. Загалом уже встановлено близько двохсот «розумних» приладів обліку електричної енергії у цьому населеному пункті.

Що ж таке «розумні» лічильники? Це — сучасні прилади обліку, під’єднані до загальної системи. Таким чином, показники до сервісного центру компанії надходять автоматично. Тобто, споживачу уже не потрібно зазирати до «віконця» із цифрами та передавати їх — за Вас усе зробить комп’ютер. Інформація надходить на загальний сервер зберігання даних.

Також у Старокостянтинові вже завершують монтування концентраторів, які фактично будуть «збирати» дані з лічильників. Подібні технології на теренах нашої області впроваджує відома корейська компанія KEPID AMSTECH.

Під час зйомок сюжету на знімальну групу та і на енергетиків зглядаються мешканці Старокостянтинова. Коли дізнаються, що саме роблять, – приємно дивуються цим технологічним змінам.

У АТ «Хмельницькобленерго» переконані: такі заходи не лише зменшать технологічні втрати електроенергії за рахунок новітнього оснащення, але й виведуть роботу зі споживачами на якісно новий рівень.

Врешті, поступово планують подібні інновації впровадити і на теренах ледь не усієї області, але усе поступово.

І наостанок, якщо у Вас ще немає такого «розумного» лічильника, – не засмучуйтесь. Варіантів передачі показників і досі залишається чимало. Найпростіший – за допомогою «Особистого кабінету побутового споживача».  Але Ви можете і зателефонувати до Контакт-центру Товариства, або ж скористатися терміналами банків чи послугою SMS-Показ.

І нехай Вам завжди буде світло!

Наверх