14 Лис 2016
2767

Злагодженість та оперативність — на противагу стихії

Тривожною, напруженою видалася минула неділя для колективу ПАТ «Хмельницькобленерго». Через раптове ускладнення погодних умов (сильний снігопад, налипання мокрого снігу, шквальний вітер) на Хмельниччині у ніч з 12 на 13 листопада 2016 року сталися масові відключення та пошкодження на об’єктах електромереж 0,4-110 кВ: обриви проводів внаслідок падіння дерев на дроти повітряних ліній, падіння опор, пошкодження обладнання трансформаторних підстанцій. Станом на 8.00 год. 13 листопада було повністю чи частково знеструмлено 140 населених пунктів, найбільше — у Ізяславському (42), Красилівському (30), Волочиському (19), Білогірському (15) та Старокостянтинівському (9) районах. У Красилівському та Ізяславському районах електромереж ПАТ «Хмельницькобленерго» вийшли з ладу 12 і 10 ПЛ-10 кВ відповідно.  

На екстреному засіданні Штабу із запобігання виникненню і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру ПАТ «Хмельницькобленерго» під головуванням в.о. генерального директора ПАТ «Хмельницькобленерго» Олега Козачука було визначено першочергові напрямки аварійно-відновлювальних робіт в електромережах області. Служба з питань цивільного захисту, пожежної безпеки та екології Компанії налагодила належну взаємодію із комісією ТЕБ і НС Хмельницької облдержадміністрації стосовно надання допомоги із розчищення доріг та доставлення аварійно-ремонтних бригад до місць пошкоджень.  

До ліквідації наслідків негоди оперативно приступили 44 ремонтні бригади більшості РЕМів  — загалом 178 працівників та 50 одиниць техніки. Вони, як завше, виявили оперативність та злагодженість, доклали всіх зусиль, аби негайно відновити енергопостачання. Проте роботу бригад значно ускладнювали інтенсивні опади, які тривали упродовж всього дня, замітаючи шляхи доступу до ушкоджених ліній електропередачі. Тож у деяких населених пунктах Ізяславщини енергетикам довелося залучити власних коней, у багатьох районах електромереж монтери стали на лижі, завчасно придбані Компанією для таких випадків. До розчищення доріг від снігу було залучено й потужну роторну машину — власність ПАТ «Хмельницькобленерго».

Станом на 10.00 год. 14 листопада  знеструмленими залишаються 209 населених пунктів Хмельниччини. Обласні енергетики (102 бригади у складі 433 працівників та 129 одиниць техніки) інтенсивно ремонтують 70 ПЛ-10 кВ у Красилівському, Ізяславському, Старокостянтинівському, Новоушицькому, Хмельницькому, Городоцькому районах. До ліквідації наслідків стихії та якнайшвидшого відновлення енергопостачання задіяні навіть оперативно-виїзні бригади відокремлених підрозділів ПАТ «Хмельницькобленерго», які не постраждали внаслідок надзвичайної ситуації.

Прес-служба ПАТ «Хмельницькобленерго»

Наверх