29 Лип 2016
3597

У ПАТ "Хмельницькобленерго" відбулись позачергові загальні збори акціонерів

За ініціативою Фонду державного майна України, акціонера, який володіє акціями, що становлять 70,01 відсотків Статутного капіталу Товариства, щодо проведення позачергових загальних зборів ПАТ “Хмельницькобленерго” Дирекцією було прийнято рішення 16 червня 2016 року про скликання позачергових загальних зборів (Зборів) та визначено проект порядку денного, дату та місце проведення зборів. Проведення Зборів відповідно до законодавства було затверджено Наглядовою радою Товариства, зокрема, затверджено порядок денний, дату складення переліку акціонерів, які мають бути повідомлені про проведення загальних зборів, дату складення переліку акціонерів, які мають право на участь у загальних зборах - 25 липня 2016 р., а також обрана Реєстраційна комісія для реєстрації прибувших на Збори.

На Збори зареєструвалось 39 акціонерів та представників акціонерів, сукупна кількість голосуючих акцій становила 90,16% від їх загальної кількості. У Зборах взяв участь представник Фонду державного майна України, у володінні якого знаходиться державний пакет акцій.

Відповідно до порядку денного Зборів розглянуто  питання  річної звітності Виконавчого органу, Наглядової ради і Ревізійної комісії за 2015 рік, які за рішенням Зборів взято до відома, затверджено основні напрями діяльності Товариства на 2016 рік та річний звіт Товариства за 2015 рік. По результатах фінансово-господарської діяльності у 2015 році прийнято рішення про розподіл прибутку, у тому числі  спрямовано 75 % прибутку на виплату дивідендів. Встановлено, що виплата дивідендів здійснюється Товариством через депозитарну систему України у порядку, встановленому Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку.

У зв'язку зі змінами, які мали місце у законодавстві щодо діяльності публічних акціонерних товариств, зокрема, у Законі України “Про акціонерні товариства”, внесено зміни до Статуту Товариства шляхом викладення його в новій редакції.

На Зборах обрано новий склад Наглядової ради, до якого увійшли представники Фонду державного майна України та акціонера-юридичної особи ТОВ “ВЛ ТЕЛЕКОМ”:

  • Сачівко Андрій Іванович
  • Денисенко Віталій Миколайович
  • Лепявко Ірина Миколаївна
  • Харіна Наталія Миколаївна
  • Холоднова Ірина Петрівна
  • Федорко Анастасія Миколаївна
  • Шмат Катерина Петрівна,

а також Ревізійної комісії з представників Фонду державного майна України.

Прес-служба ПАТ "Хмельницькобленерго"

Наверх