Високу марку – підтвердили!

15-17 січня в ПАТ «Хмельницькобленерго» був проведений зовнішній наглядовий аудит функціонування системи управління Товариства на відповідність стандартам ISO 9001:2008, ДСТУ ISO 14001:2006, ДСТУ OHSAS 18001:2010, ДСТУ ISO 9001:2009. Йому передувала копітка робота відділу управління якістю, служби охорони праці, відділу охорони навколишнього середовища і пожежної безпеки, в персоналу Товариства загалом.

Семеро аудиторів ТОВ МЦЯ «ПРИРОСТ» побували в ряді підрозділів департаменту високовольтних електромереж, департаменту розподільчих електромереж, в Дунаєвецькому, Деражнянському, Білогірському районах електричних мереж, в Старосинявському ЦЦР, а також у відділах, службах апарату управління.

Ділова розмова відбулась в службі електролабораторної діагностики та пожежної автоматики Компанії. Персонал служби разом із зовнішніми аудиторами Віктором Волосковцем та Володимиром Малишевим розглянули питання формування річних планів роботи, виконання циклу PDCA (Plan-Do-Check-Act, тобто плануй-виконуй-перевіряй-дій) та досягнення поставлених цілей у сфері якості, гігієни та безпеки праці, екологічного керування.

У бесіді інженера відділу управління якістю Валентина Степанцова з аудитором Сергієм Скалазубом було розглянуто питання управління документацією в Товаристві, розповсюдження нової редакції настанови та методик інтегрованої системи управління.

 

Фахівець відділу охорони навколишнього середовища та пожежної безпеки Людмила Прокопчук у діловій розмові із аудитором Олегом Парахіним охопили питання функціонування системи екологічного керування, виконання програми охорони довкілля і використання природних ресурсів, досягнення завдань щодо пожежної безпеки та проведення внутрішніх аудитів в цілому у Товаристві.

Зовнішні аудитори, проаналізувавши функціонування в ПАТ «Хмельницькобленерго» систем управління якістю, управління гігієною та безпекою праці, екологічного керування, ознайомившись із внутрішніми документами та принципами функціонування впроваджених у Товаристві систем, отримали переконливі докази їх функціонування,  ефективності та постійного розвитку.

А наприкінці аудиту було підписано протоколи заключної наради. Керівництво Компанії отримало корисні рекомендації щодо поліпшення функціонування сертифікованих систем.

 
Гриневич О.П., 
провідний інженер ВУЯ

січень 2013р.
Наверх