11 Тра 2018
3446

Сюжет «33 каналу» 11.05.2018

Позитивний висновок зовнішнього аудиту отримало ПАТ «Хмельницькобленерго»

Роки роботи та впровадження інновацій, сучасні технології, турбота про споживачів та персонал – в черговий раз були відзначені аудиторами. ПАТ «Хмельницькобленерго» отримало сертифікати відповідності системи менеджменту міжнародного рівня. Це висновок зовнішнього аудиту, що проводив німецький сертифікаційний орган DQSGroup. Він є чи не найвідомішим у світі. Також ця фірма є членом міжнародної мережі IQnet. Тому отримані сертифікати «Хмельницькобленерго» визнаються у всьому світі.

Ці принципи базуються на вимогах міжнародних стандартів серії ISO 9001. В загальному, розглядаються питання якісного управління різноманітними процесами в Товаристві. Також на практиці впроваджують і вимоги ISO 31000 «Управління ризиками».

Також, що найголовніше, розробляють способи реагування на небезпеки і заходи керування ними. Адже попереджений – значить озброєний. Окрім ризиків, розглядають і можливості для розвитку ПАТ «Хмельницькобленерго». Але, як і раніше, не забувають про охорону довкілля краю. В Товаристві у складі окремого департаменту працює відділ пожежної безпеки та екології.

Небажані наслідки надзвичайних ситуацій екологічного характеру визначали на основі спеціальних методик, серед яких був і проведений SWOT – аналіз усіх процесів. Не забувають впроваджувати й інновації.

Зокрема, серед них — використання технології біологічної та мікробіологічної трансформації небезпечних нафтопродуктів у екологічно безпечні органо-мінеральні речовини, реконструкція водоохоронної споруди для очищення зворотних вод та програми «Чисте повітря», метою якої є мінімізація забруднення атмосфери відпрацьованими газами двигунів авто Товариства. Це характеризує ПАТ «Хмельницькобленерго» як соціально відповідальне. Окрім того, тут турбуються не лише про зовнішні відносини, а й про внутрішні, зокрема, про працівників.

У загальному підсумку, слід зауважити, що для ПАТ «Хмельницькобленерго» отримання подібних сертифікатів є не самоціллю, а — підтвердженням якісної роботи. На цьому Товариство зупинятися не планує. Уже в найближчих планах – розробка нових методик, регламентів, технологічних карт для ще кращих результатів.

Наверх