Крок до європейського визнання

      

 

На сьогодні успішне управління компанією, його ефективність неможливе без впровадження систем управління якістю, розроблених у відповідності до вимог міжнародного стандарту ISO 9001: 2000 та інших міжнародних стандартів. Тому, ще в 2004 році, за ініціативою генерального директора ВАТ ЕК "Хмельницькобленерго" Шпака О.Л., наша компанія приступила до впровадження Системи управління якістю, яка відповідала б сучасним вимогам, допомагала у вирішенні складних управлінських питань. Протягом 2004 -2005 років було проведено необхідні роботи, розроблено ряд нормативних документів, проведено навчання та підготовку персоналу. Це дозволило Компанії вже в кінці 2005 року впровадити Систему управління якістю, провести сертифікаційний аудит та одержати Сертифікат, який підтвердив, що Система управління якістю ВАТ ЕК "Хмельницькобленерго" відносно передачі та постачання електроенергії відповідає вимогам міжнародного стандарту ISO 9001: 2000. В подальшому компанія продовжувала успішно розвивати та вдосконалювати Систему управління якості, поширюючи її дію на інші види робіт та послуг. У зв'язку розробкою та публікацією нової редакції міжнародного стандарту ISO 9001:2008, який є більш досконалим порівняно з попереднім, у компанії було проведено необхідні роботи по приведенню діючої Системи управління якістю у відповідність до вимог цього стандарту.

Вже у лютому місяці 2012 року наша Компанія отримала Сертифікат, який засвідчує, що у ПАТ  "Хмельницькобленерго", стосовно до надання послуг з передачі та постачання електроенергії, впроваджено і використовується Система управління якістю, яка відповідає вимогам стандарту ISO 9001:2008. Даній події передувало проведення зовнішнього аудиту та оцінка існуючої в Товаристві Системи управління якістю на відповідність вимогам нового стандарту. Сертифікат видано німецьким органом з сертифікації DQS GmbH, одним з провідних сертифікаційних органів у Європі. Головний офіс DQS GmbH розташований у Франкфурт-на-Майні та має представництва по всій Європі. DQS GmbH акредитований в Німецькому органі з акредитації DAR TGA, а також в більш ніж у 20-ти інших органах з акредитації у всьому світі. Головний принцип міжнародних органів з сертифікації - "Один сертифікат – всесвітнє визнання" - забезпечує визнання виданих сертифікатів в рамках Багатосторонньої Угоди про Взаємне Визнання, укладеної між міжнародними органами з акредитації. Це сприяє вільній світовій торгівлі, усуваючи технічні бар’єри для торгівлі. Таким чином, сертифікат відповідності системи управління якістю, який отримала Компанія, визнається в усьому світі. Так членство DQS GmbH в IQNetдає можливість  ПАТ  "Хмельницькобленерго" не тільки володіти сертифікатом IQNet, але і отримати сертифікат відповідності любого з членів IQ Net, яких нараховується більше 200-х в усьому світі.

Сертифікат ISO 9001:2008, реєстраційний номер 433985 QM08 від 16.02.2012 р., який ОТРИМАЛО ТОВАРИТСВО, є свідченням стабільності і надійності. Таким чином, можна зробити висновок: досконала система управління якістю - інвестиції в майбутнє!

 

Начальник відділу управління якістю
Валерій Герасимчук

березень 2012р.

Наверх