30 Бер 2017
3389

Взяли участь в ефективному командно-штабному навчанні

мIMG_9437Нещодавно під керівництвом начальника управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Євгена Данилюка відбулося командно-штабне навчання Хмельницької районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту області за темою «Дії органів управління, сил та засобів цивільного захисту при виникненні надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру та терористичних проявів».

До участі в командно-штабному навчанні, разом із керівним складом цивільного захисту району, районними спеціалізованими службами цивільного захисту, органами управління та силами цивільного захисту Чорноострівської ОТГ, керівництвом військової частини А3013, окремими організаціями, підприємствами та установами, було залучено й Хмельницький район електромереж ПАТ «Хмельницькобленерго». У вступній нараді з керівним складом цивільного захисту району взяли участь начальник служби цивільного захисту, пожежної безпеки та екології ПАТ «Хмельницькобленерго» Анатолій Манільчук і заступник начальника служби (з цивільного захисту) Валерій Мельник. Виступаючи на нараді, А. Манільчук, зокрема, вніс пропозиції щодо покращення евакуаційних заходів та своєчасного відключення підстанцій Хмельницьким РЕМ під час виникнення надзвичайних ситуацій, підтримання життєзабезпечення важливих об’єктів — військової частини та цивільних об’єктів району. 

В ході навчань відпрацьовано дії спеціалізованих служб цивільного захисту у випадку природної стихії, що спричинила масове пошкодження повітряних ліній електропередачі. Відновленням електропостачання у «потерпілих» селах Пашківці, Шпиченці, Печеськи, Ходаківці та Пархомівці оперативно, злагоджено займалися фахівці Хмельницького РЕМ.

За програмою заходу, було здійснено тренувальне тимчасове відселення мешканців с. Грузевиця до смт. Чорний Острів у разі виникнення надзвичайної ситуації на території військової частини А 3013, а також ліквідацію умовної пожежі торф’яників у заплаві ріки Південний Буг. Енергетики Хмельницького району і тут продемонстрували свою готовність до будь-яких екстремальних ситуацій.

Прес-служба ПАТ «Хмельницькобленерго»

Наверх