26 Кві 2017
3683

Відбулися річні Загальні збори ПАТ «Хмельницькобленерго»

м збір_акціонерів_05Рішення про скликання річних Загальних зборів ПАТ «Хмельницькобленерго» було прийнято Дирекцією відповідно до Закону України «Про акціонерні товариства» та Статуту.

Відповідно до законодавства Наглядова рада Товариства затвердила, зокрема, порядок денний Зборів, дату проведення, дату складення переліку акціонерів, які мають бути повідомлені про проведення загальних зборів, дату складення переліку акціонерів, які мають право на участь у загальних зборах. Також було обрано Реєстраційну комісію для реєстрації прибулих на Збори.

Для участі у Зборах зареєструвалося 29 акціонерів та представників акціонерів, сукупна кількість голосуючих акцій становила 90,10% від їх загальної кількості. У Зборах взяв участь представник Фонду державного майна України, у володінні якого перебуває державний пакет акцій, що становить 70,01 відсотків Статутного капіталу Товариства.

Відповідно до порядку денного Зборів розглянуто звіти Виконавчого органу, Наглядової ради Товариства за 2016 рік, які за рішенням Зборів взято до відома, затверджено основні напрямки діяльності Товариства на 2017 рік та річний звіт Товариства за 2016 рік. За результатами фінансово-господарської діяльності у 2016 році прийнято рішення про розподіл прибутку, у тому числі спрямовано 50 % прибутку на виплату дивідендів. Встановлено, що виплата дивідендів здійснюється Товариством через депозитарну систему України у порядку, встановленому Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку.

За рішенням Зборів створюється Фонд технічного переоснащення, призначений для забезпечення умов повного технічного розвитку виробництва Товариства, масштабного введення в експлуатацію нових, більш прогресивних у технічному і ефективних у економічному відношенні засобів, що в свою чергу дозволить підвищити конкурентоспроможність Товариства на вітчизняних і європейських ринках та прискорить заплановані реформування в енергетиці.

На Зборах обрано новий склад Наглядової ради, до якого увійшли представники Фонду державного майна України та акціонера-юридичної особи ТОВ «ВЛ ТЕЛЕКОМ»:

  • Денисенко Віталій Миколайович
  • Харіна Наталія Миколаївна
  • Лепявко Ірина Миколаївна
  • Корнієнко Алла Григорівна
  • Гриненко Ріта Леонідівна
  • Ракова Олена Сергіївна
  • Шмат Катерина Петрівна.

В.о. генерального директора Олег Козачук висловив впевненість у подальшому економічному зростанні Товариства, покращенні результатів діяльності, забезпеченні прибутковості та ефективності роботи, для чого є всі передумови.

Прес-служба ПАТ «Хмельницькобленерго»

Наверх