28 Лис 2017
3079

У ногу з новітніми енерготехнологіями

м_IMG_1580

Нещодавно у Києві відбувся корейсько-український «Smart Grid Forum» щодо перспектив розвитку технологій Smart Grid в Україні. Південна Корея є світовим лідером з розвитку та впровадження Smart Grid технологій. Співпраця з корейськими компаніями допоможе у створенні Концепції Smart Grid в Україні та підготовці плану заходів з реалізації Енергетичної стратегії України до 2035 року в частині зменшення втрат електроенергії на її передачу та розподіл електричними мережами.

Однією з основних цілей форуму було підписання Меморандуму про співпрацю в сфері електроенергетики між Міністерством енергетики та вугільної промисловості України і південнокорейськими компаніями KEPCO і KOTRA. Цим документом сторони засвідчили прагнення до обміну знаннями у сферах інтеграції відновлюваних джерел енергії, систем її зберігання, до обміну технологіями в сферах Smart Grid, AMI (розширені інфраструктурні вимірювання), SCADA (контрольне управління та збір даних), управління відключеннями тощо.

Активну участь у престижному форумі взяла і делегація від ПАТ «Хмельницькобленерго», очолювана в.о. генерального директора Олегом Козачуком. Хмельницькі енергетики представили зацікавленій аудиторії «Пілотний проект з впровадження АМІ-системи на базі Старокостянтинівського РЕМ», розповіли про його перспективи, зокрема, зменшення витрат електричної енергії, підвищення якості енергопостачання, збільшення тарифних можливостей та можливість отримання даних про енергоспоживання в режимі реального часу.

Під час першої зустрічі членів комітету Smart Grid, до складу якого ввійшли в.о. генерального директора ПАТ «Хмельницькобленерго» Олег Козачук, директор технічний Руслан Слободян та директор з інформаційних технологій Сергій Петренко, вони обговорили реалізацію пілотних проектів в Україні та намітили початкові кроки в цьому напрямку.

Прес-служба ПАТ «Хмельницькобленерго»

Наверх