23 Жов 2017
2946

Обмінялися цінним досвідом, наснажилися прикладом ПАТ «Хмельницькобленерго»

17-19 жовтня на базі ПАТ «Хмельницькобленерго» проводилися семінар-нарада та показово-практичне заняття з питань цивільного захисту з фахівцями ПЕК України. Захід відбувався відповідно до наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України №777 від 30 листопада 2016 року «Про затвердження Галузевого плану основних заходів цивільного захисту у паливно-енергетичному комплексі». А місцем його проведення ПАТ «Хмельницькобленерго» було обрано зважаючи на великий передовий досвід Компанії у цій сфері.

Під час вступного засідання керівник сектору цивільного захисту Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Юрій Наумчук, заступник голови Хмельницької облдержадміністрації Олег Гуменний, начальник головного управління ДСНС у Хмельницькій області Едуард Братко наголосили на особливій значущості цього заходу в умовах жорстких природних, техногенних та інших викликів сьогодення. Прозвучали щирі, проникливі слова вдячності на адресу ПАТ «Хмельницькобленерго» від військових Хмельницької ракетної бригади — за дієву фінансову підтримку, яка дозволила цьому формуванню гідно виконувати бойові завдання в АТО на сході України.

У своїх доповідях в.о. генерального директора ПАТ «Хмельницькобленерго» Олег Козачук і директор Департаменту цивільного захисту, пожежної безпеки та екології ПАТ «Хмельницькобленерго» Анатолій Манільчук ознайомили учасників семінару-наради з функціонуванням територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту. Зокрема, розповіли про підготовку керівного складу цивільного захисту Компанії, спеціальні об’єктові навчання (тренування) з питань цивільного захисту, діяльність антикризових енергетичних штабів оперативного реагування. Звернули увагу на спеціально облаштовану та укомплектовану мережу протирадіаційних укриттів і пристосованих захисних споруд Компанії, на сучасну систему оповіщення.  Йшлося і про суттєве зміцнення протипожежного стану об’єктів Товариства, роботу добровільних пожежних дружин. Як резюмував А. Манільчук, «за всіма напрямками обласна служба енергетики спроможна та готова до виконання завдань за призначенням у разі виникнення надзвичайних ситуацій різного характеру».

За програмою заходу його учасники — фахівці з питань цивільного захисту багатьох енергогенеруючих, енергопостачальних компаній, підприємств нафто-газової промисловості України — відвідали пожежно-технічну виставку ГУ ДСНС у Хмельницькій області, а також обласний навчально-методичний центр БЖД та цивільного захисту, де періодично поглиблює свої знання керівний склад Компанії. Їм було продемонстровано й захисну споруду Летичівського району електромереж.

Центральним же пунктом програми стало показове комплексне спеціальне об’єктове навчання з органами управління та силами цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту на ПС 110/35/10 кВ у Кам’янці-Подільському. Під час навчання на цьому об’єкті було змодельовано надзвичайні ситуації природного та техногенного характеру і ретельно відпрацьовано взаємодію та практичні кроки з ліквідації їх наслідків.       

Загалом, за численними відгуками учасників заходу, семінар-нарада та показово-практичне заняття з питань цивільного захисту на базі ПАТ «Хмельницькобленерго» пройшли на високому організаційному рівні та, беззаперечно, вельми результативно. Фахівці з питань цивільного захисту з різних куточків України обмінялися знаннями та навиками, цінним досвідом, наснажилися всім передовим, прогресивним, що побачили та почули в ПАТ «Хмельницькобленерго». А значить — з примноженим завзяттям оберігатимуть вітчизняну енергетику від неприємностей та катаклізмів.

Прес-служба ПАТ «Хмельницькобленерго»

Наверх