22 Вер 2017
3808

Сюжет «33 каналу» 22.09.2017

Як ПАТ “Хмельницькобленерго” наслідки негоди ліквідовує

Осінь владарює вітром та дощем. За два тижні вересня тепло уже встигло відступити, а погода на Хмельниччині неприємно вражає. І поки потепління не прогнозується, зливи та смерчі шкодять не лише нашому настрою, а й електромережам. Так, на тижні, що минув, у області пронісся сильний буревій. Ламало дерева в ніч із 17 на 18 вересня. Багато зелених велетнів валилися прямо на лінії електропередач, таким чином знеструмлюючи не лише поодинокі будинки, а й цілі населені пункти. Таких у ПАТ «Обленерго» налічили 250. Врешті, збитки стихії – це 106 відповідних мереж комунікацій та майже 1000 трансформаторних підстанцій. Уже зранку 91 бригада виїжджає на роботу, аби відновити світло у кожному помешканні. До прикладу, розповімо про село Кузьмин Красилівського району. На березі водойми трансформаторна підстанція №20, якій не вдалося залишитися неушкодженою.

Для відновлення таких суттєвих пошкоджень залучено весь штатний персонал Красилівського РЕМ та додаткові підрозділи. Тут це 12 одиниць техніки, 23 чоловіки та 7 спецбригад. Не краща ситуація і в селі Лагодинці.

22 лінії електромереж 10 кіловольт, 25 ушкоджених підстанцій та 25 населених пунктів без електрики і в Ізяславі.

Тут на оборону світла та задля якомога швидшого відновлення вийшли 6 бригад та 10 машин. Намагаються справлятися власними силами. Сильно зачепила осіння суворість і Шепетівку.

На ліквідацію задіяно 28 чоловік та 12 одиниць техніки. Зізнаються, починають працювати одразу, як негода вщухає. І якщо робота затягується навіть на ніч – не відступають, адже несуть відповідальність перед споживачами.

До слова, зазначимо, страждають не лише старі конструкції. Сила природи та швальні вітри можуть побороти навіть нові й сучасні опори. Адже, проти стихії йти складно, а із небесною канцелярією домовитися неможливо. Єдине, що можуть робити – раз у раз виправляти, ремонтувати та укріплювати.

Якщо підбити загальний підсумок, то на ліквідацію наслідків стихійного лиха виїхали 382 працівники та 129 допоміжних машин. Метеорологічні умови найбільше зачепили уже вищезгадані Красилівський та Шепетівський райони, а також Волочиський, Городоцький та Чемеровецький. Проте, завдяки спільним зусиллям та організованій роботі світло з’явилося в кожній оселі уже в найкоротші часи. ПАТ «Хмельницькобленерго» дякує громадянам за розуміння та обіцяє робити усе можливе, аби негода не впливала на наш побут.

Наверх