29 Гру 2017
3127

Сюжет «33 каналу» 29.12.2017

Хай не згасають світло та… туризм: у старій частині Кам’янця замінюють лінії електропередачі

Колись цими вуличками із бруківкою прогулювалися купці, їздили карети, а фортецю обороняли мужні лицарі та каньйон. Кам’янець-Подільський — справжня та улюблена історична спадщина Хмельниччини, квітка на камені, якою ми пишаємося. Туристична галузь нині стрімко розвивається,  а для розвитку, як відомо, потрібна енергія.

Лінії електропередачі у Старому місті були прокладені ще у 1962 році і вже сповна відпрацювали свій ресурс . ПАТ «Хмельницькобленерго» наголошує:заміна застарілих ліній — одне з пріоритетних завдань. Також модернізація сприятиме зниженню технологічних втрат електроенергії.

Певні труднощі дляцих робіт створюютьгорбиста місцевість та не піддатлива порода ґрунту. Проте, це не перешкода для фахівців ПАТ «Хмельницькобленерго».

Заступник Кам’янець-Подільського міського голови зазначає:енергетикам слід віддати належне. Завдяки спільній роботі на вузеньких вуличках у каньйоні буде якісне вуличне освітлення.

Наразі проводиться модернізація  повітряних ліній електропередачі 0,4 кВНа черзі — ще кілька вулиць.

Тож стара частина Кам’янця у Новий 2018 рік ввійде уже оновленою, модернізованою та удосконаленою. А світло і надалі осяватиме башти старовинної фортеці.

Наверх