12 Вер 2017
3056

Експозиція творів видатного художника-земляка

В експозиційній частині Сервісного центру ПАТ «Хмельницькобленерго» відкрилася виставка картин народного художника України, лауреата Національної премії ім. Т.Г. Шевченка — Валерія Франчука із особистої колекції завідувача музею електроенергетики ПАТ «Хмельницькобленерго» Миколи Шафінського.

Валерій Франчук — уродженець села Зелена Красилівського району Хмельницької області, випускник Київського державного художнього інституту (нині Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури) — з 1983 року проводить активну виставкову діяльність. Творчий доробок відомого митця складається з більш як 3000 творів живопису і понад 700 графічних листів. На його рахунку — більше сотні групових, всеукраїнських і міжнародних художніх виставок та понад 150 персональних виставок в Україні та за її межами. Твори митця зберігаються у вітчизняних музеях, громадських організаціях, культурних центрах України та країн світу.

На відкриття виставки картин Валерія Франчука завітали друзі та шанувальники його творчості, чимало іменитих художників, громадських діячів, представників мас-медіа. Вони висловили своє захоплення експозицією, можливістю ознайомитися з частиною доробку видатного митця сучасності.

Виставка у Сервісному центрі триватиме упродовж місяця. Запрошуємо!

Прес-служба ПАТ «Хмельницькобленерго»

Наверх